• +420 485 130 257
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Po-Pá 07:00-15:30

Článek

Základní škola Dobiášova

Akce Afrikány pro Afriku

Akce Afrikány pro Afriku

V letošním školním roce se základní škola Dobiášova, jako jedna z dvanácti škol v České republice, zapojila do projektu Afrikány pro Afriku. Tento projekt je pod organizací Siriri, která již dlouhodobě pomáhá lidem ve Středoafrické republice (mnoho projektů, slovníky a slabikáře pro děti apod.). Více na www.siriri.org.

V hodinách pracovních činností jsme s žáky zaseli semínka Afrikánů. Několik dnů jsme museli vyčkávali, než nám vyraší nějaké zelené rostlinky. Až nastala jejich správná velikost, přesazovali jsme je do plastových kelímků (od jogurtů, smetan apod.). Zároveň jsme využili odpad jako květníčky, alespoň na nějakou dobu. Žáci se krásně starali o malé i velké rostlinky. Každý den byly zalité (někdy až moc) a péče jim určitě nechyběla.

Ve středu, dne 24. 5. 2023, proběhla poslední část projektového dne - prodej Afrikánů. Žáci měli stanoviště ve třídě, ale i na chodbě, kde ostatním žákům prodávali rostlinky. Jsme rádi za všechny, kteří přišli podpořit tento projekt. Nejenom děti, ale i paní učitelky si několik Afrikánů od nás odnesly.

Tento den se bude opakovat ještě v měsíci červnu s doprodejem zbylých, teď ještě mini, květinek.

FOTOGRAFIE Z AKCE ZDE

Všem moc děkujeme a budeme se v červnu zase těšit na spolupráci!

třída V.B :-)